Storksläpp vid Hemmestorps Mölla – lördag 30 juli 2022

Sex vuxna och två barn som mötte upp för samordnad transport till Storkprojektets utsläpp av årets storkungar. Betydligt fler hade samlats vid storkhägnet i Hemmestorp – fler än ettusen besökare räknades in i det vackra sommarvädret!

Besökarna bjöds på tipsrunda, information från deltagande organisationer och kaffe med kaka under väntan på det stora ögonblicket då grinden till hägnet öppnades. Efter någon minut vågade sig den första storkungen ut på den nyslagna åkern framför. Strax hakade nästa på och nästa och det stod inte länge på förrän det blev trängsel i grindhålet när totalt 94 storkungar skulle ut. Efter några skutt och korta flygförsök gav sig en flock på ett 25-tal storkar upp i luften och med den starka termiken sågs de snart högt uppe ibland molnskyarna. Nu var gärdet tömt på storkar och de fascinerade åskådarna applåderade förtjust.

På vägen mot parkeringen såg vi att en stor flock storkar hade slagit sig ner på mossen vid Klingavälsån öster om Hemmestorp för att vila och söka sin första måltid på egen hand. Vår egen fadderstork nr 337 syntes inte till men den befinner sig väl ute i landskapet någonstans…

S

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.