Förslåtter Domedejla mosse – lördag 4 juni 2022

I behagligt väder, svag vind, 17 grader och växlande solsken, genomfördes årets förslåtter i Domedejla. Vi inledde med en inventering av ängens växter med särskilt intresse för resultatet av nysådden i våra odlingsrutor (oktober 2020). I den frodiga grönskan kunde ett femtiotal olika arter fastställas, varav femton nya. Bland de nya fanns flera olika gräsarter men även blommor som gökblomster, rödblära, kärringtand, färgkulla och nattljus för att nämna några. Efter en fikapaus drog sedan slåttern igång, då vi röjde ett fritt område runt de sju odlingsrutorna. Det hela avslutades med att rutorna fotograferades som dokumentation.
 
Vanlig padda, rödblära och fikapaus!  
/Göran

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.