Naturkväll – onsdag 20 april 2022

Vandring Salviken – Vikhög

Vi var 13 personer, 7 kvinnor och 6 män, som träffades vid Vikhög halv sju denna härliga försommarkväll med strålande sol, klarblå himmel och sjungande lärkor.

Vi gick ner mot Salviken och med hjälp av Lars-Görans skarpa blick hade vi snart spanat in sädesärla, gulärla, storspov, gråhäger, tofsvipa, strandskata, större strandpipare och en massa gäss bara för att nämna några. Lars-Göran spanade in en fiskgjuse, som försvann bakom skogen innan någon annan han se den. Rödplister såg vi på ängarna annars var blomningen blygsam.

Ute på åkern såg vi ett 15-tal rådjur och många storspovar. Efter fikat, som vi intog i lä bland bokarna vid Löddesborgs slott, fortsatte vi vägen ner mot strandängarna väster om Löddeåns mynning. I vägens förlängning fick vi se dagens höjdpunkt – ca 1 200 ljungpipare som rastade på ängen. På strandängarna kunde vi i det fina motljuset beundra massor av blommade backsippor!

Nöjda avslutade vi vår härliga promenad i den nedgående solens sken strax efter klockan nio.

/Bengt

Backsippor

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.