Grodsafari – måndag 11 april 2022

En handfull entusiaster gav sig ut på grodsafari i Hyby backar utanför Klågerup. Vädret var fantastiskt – klart och vindstilla om än lite kyligt.

Vid den första anhalten, en rejäl damm, simmade vigg, sothöns och gråhakedopping. Vi vandrade ut bland kullarna längs den gamla banvallen och fick sällskap av bland annat sädesärla, bofink, gulsparv, ängspiplärka och stare. Slutligen kom vi fram till en damm där vi intog vår medhavda matsäck medan skymningen sakta sänkte sig och en liten rådjursfamilj svepte förbi.

Vi gick runt dammen på jakt efter tecken på grodor, men utan resultat. Det var kanske för kallt, bara tre grader. Under tiden underhölls vi av taltrastar, en förbiflygande trana och ljudet från en vattenrall. Även kricka och årta kunde anas i månljuset och en morkulla som flög i vida cirklar över sitt revir. Det blev inga grodor, men en härlig naturupplevelse.
/Göran
  

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.