Strandstädning Alnarps strandängar – lördag 13 mars 2022

Vilket dagsverke!

15 personer samlades för att ta sig an den årliga strandstädningen av Lommas södra kustremsa. I år hade vi att göra då stormen fört med sig mycket skräp över strandängarna. Efter idogt arbete, med välförtjänt paus med kaffe och hembakta bullar, blev det riktigt fint.

I fågelväg bjöd dagen bl.a. på skärfläcka, strandskata, tofsvipa, sånglärka, knipa, kricka, bläsand, trut, mås, gravand, storspov och tusentals vitkindade gäss som till Lars-Görans stora förtjusning en STORK jagade upp från strandängarna. En skabbig räv hälsade på inledningsvis också och riktigt läckert var de stora drivorna av vita musselskal som spolats upp på stranden.

Dagen avslutades på ett oväntat roligt sätt med att en av deltagarna hittade en FLASKPOST ”postad” förra året från en femårig flicka bosatt i Stockholm. Svarsbrev är i skrivande stund på väg till brevskrivaren Sonja 🙂

/Marie

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.