Örnsafari i Fyledalen – söndag 13 februari 2022

Vi var femton deltagare från Lomma och Kävlinge som mötte upp vid fd. tegelbruket nere i dalen nära Fyleån. Här hade vi skydd mot den friska västanvinden som ven i de mycket höga bokträdens kronor, deras knoppar skiftade redan en aning i violett. Efter en kort stunds vandring på den våta grusvägen bort mot Lyckås kom den första havsörnar seglande. Den hänget bekvämt på uppvinden som skapades vid den ca 50 m höga dalsluttningen på östra sidan.

På Örnspanigskullen vid backen upp mot Lyckås stod vi en lång stund och njöt av kungsörnens flyguppvisning på lite håll. Årets första trana drog också förbi mot NO. På hemvägen rastade vi vid Vombs ängar, där hundratals tofsvipor redan anlänt. En ryttlande fjällvråk en bit bort blev en fin avslutning på dagen. Andra fåglar vi såg var bla. ägretthäger, glada, kungsfågel, korp,kricka och storskrake.


/ Lars-Göran

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.