Biologiska mångfaldens dag – lördag 22 maj 2021

Den 22 maj, på Den biologiska mångfaldens dag, samlades en skara på nio personer vid området kring Löddeåns mynning för en inventering av växt- och djurlivet där. Vi möttes av en välkomstkonsert från grodor i en av dammarna vid fågeltornet och underhölls av näktergalen och diverse sångfåglar i det behagliga vädret. Efter att ha prickat av 76 olika arter intogs den medhavda matsäcken innan vi transporterade oss till Rutsborgskolan för att vandra till kommunens tilltänkta naturreservat Augustenborg. Kommunens plan för området ligger än så länge som ett remissförslag och en skiss på hur detta är tänkt visades. Vi gjorde en liten avstickare in i det igenvuxna och snåriga området och vid inventeringens slut hade ytterligare 61 arter bokförts. Totalt under dagen: 137 olika växt- och djurarter.

Lista: Biologiska mångfaldens dag 22 maj -21

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.