Örnsafari Löddesnäs – Söndag 14 februari

Söndagens Örnsafari vid Löddesnäs bjöd på strålande sol och svaga vindar. Vi samlades i lä av videbuskaget vid den stora vassen med utsikt över bukten.

Det blev först genomgång av havsörnens förekomst, som från att ha varit nästan helt utrotad på 1970-talet av miljögifter nu återhämtat sig bl.a. efter decennier av vinterutfodring med giftfri mat. Nu ser vi havsörnar nästen varje dag i Lomma, och så även denna dag. Ett ex. flög rakt över våra huvuden ut över Lommabukten mot sydväst.

Det var fullt med folk som njöt av vintersport på isen långt ut i bukten. Vi såg även sånglärka, blå kärrhök, rördrom, smådopping och många andra fåglar vid Löddeåns mynning. Det var 17 deltagare så vi fick dela upp gruppen för att följa Covid-reglerna.

Fotograf: Lars-Göran

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.