Vandring Salviken-Vikhög – Tisdag 19 maj

Vi var 7 personer som träffades vid Vikhög halv sju denna härliga försommarkväll, med strålande sol och klarblå himmel och sjungande lärkor. Vi gick ner mot Salviken och med hjälp av Lars-Görans skarpa blick hade vi snart spanat in bivråk, tornfalk, gulärla, storspov, stenskvätta, tofsvipa, strandskata och en massa gäss, bara för att nämna några. Ängarna ner mot Salviken lyste röda av blommande trift.

Ute i Salviken såg vi mängder av fåglar bl a myrspov, skärfläcka, större strandpipare, silvertärna. Utefter stigen såg vi också vejde, stillfrö och knölsmörblomma och ute på åkern några rådjur och också en havsörn med fisk i klorna, mobbad av både trutar och kråkor. Under fikat, som vi intog i lä bland bokarna vid Löddesborgs slott, kunde vi beundra en glada som satt nära i en av bokarna och tittade ner på oss.

Vi fortsatte promenaden förbi slottet ner mot strandängarna väster om Löddeåns mynning. På strandängarna kunde i det fina motljuset beundra massor av överblommade backsippor, men också många fortfarande blommande.
Utefter strandkanten fick vi se mindre flockar av drillsnäppa, strandpipare och kärrsnäppa och ute på vattnet både ejder och gravand med ungar.

Nöjda avslutade vi vår härliga promenad i den nedgående solens sken.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.