Örnsafari i Fyledalen – Söndag 9 februari

Vi var 19 exkursionsdeltagare, varav 3 från Kävlingekretsen och glädjande nog 5 ungdomar, som strax efter kl.10 samlades vid Fylan efter en biltur, under viken en havsörn och ett stort antal glador och vråkar observerades utmed vägen.
Vädret var mulet, 6–7 plusgrader och blåsigt när Thomas hälsade alla välkomna och överlämnade ordet till vår fågelexpert Lars-Göran, som hoppades att vi skulle få en fin örnskådardag.
Traditionsenligt vandrade vi mot utsiktsplatsen vid Lyckås. Under vandringen noterade vi att det var lite småfåglar i rörelse, men en liten flock gulsparvar visade sig och en spillkråka flög strax över våra huvuden. Ungdomarna visade stort intresse för knoppande buskar vid vägkanten. Vi intog vår förmiddagsfika i anslutning till pumpstationen innan vi fortsatte mot utsiktsplatsen.
Framme vid utsiktsplatsen kunde vi se en flock dovhjortar i buskagen på andra sidan ån. På stranden vilade ett par storskrakar. Ett par kungsörnar visade sig över trädtopparna, om än på långt håll. Några havsörnar, ett par glador och en ormvråk seglade också omkring över skogsridån.
Vid ett-tiden startade återtåget efter en lyckad örnsafari och genom bilfönstren sågs såväl kungsörn som havsörn nära vägen. Den del av gruppen som åkte via Vombs fure fick också se blå kärrhök och några bläsgäss.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.