Habo fure – Onsdag 25 september

I samlad tropp gick vi alla elva genom norra delen av alkärret, där vi kunde titta på bunkestarr. Vid havet var det ont om flyttfåglar, men de klassiska måsarna och trutarna var där som vanligt. Efter fikan var det så pass mörkt att vi gick över till att spana efter fladdermöss. Över vägen som går mellan de två kustdammarna fanns det minst fem individer av dvärgfladdermus. Precis över vattenytan i båda dammarna fanns det vattenfladdermus och uppe i skyn flög en större fladdermus. Därefter gick vi längs cykelbanan i sydvästra delen av Habo fure tillbaka till våra cyklar/bilar för hemfärd.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.