Söndagen 16 juni, 2019 – De vilda blommornas dag

Klicka här för att se artlistan >>

Vi var inte mindre än femton deltagare som samlades vid parkering norr om Gyllins ängar intill fågeltornet kl. tio. Det var molnigt och lite lätt regn
Bengt hälsade alla välkomna till detta samarrangemang med Svenska Botaniska Föreningen och Naturskyddsföreningen i Lomma-Bjärred (NLB) och lämnade sen ordet till dagens blomsterexpert, Lars-Göran Lillvik från NLB.
Redan vid parkeringsplatsen började Lars-Göran visa upp vitklöver, groblad, hönsarv, kamomill, svartkämpar och ängsgröe. Gruppen förflyttade sig sen några meter väster ut mot spången, där Lars-Göran visade upp ett stiligt bestånd av flädervänderot, som växte i skuggan av en pil. Gruppen följde sedan Lars-Göran för att höra så mycket som möjligt av hans initierade artbeskrivningar av engelskt rajgräs, kråkvicker, gökblomster, strandkvanne och krusskräppa för att bara nämna några av de arter som behandlades. Vi kunde också beundra ett fint utslaget exemplar av majnycklar.
Efter drygt en timma och ca 40 arter hade vi rört oss ca 100 meter söder ut och nu var det dags för fika!
Efter fikat rörde vi oss i väl samlad trupp över området och efter drygt en timma och ytterligare ett 30-tal växter avslutade vi nöjda exkursionen med en varm, uppskattande applåd för Lars-Göran.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.