Alnarpsparken – Söndag 26 maj


Vi var inte mindre än 30 personer från Lomma-Bjärred, Lund och Staffanstorp, som under Lars-Görans ledning gjorde en vandring i Alnarpsparken. Det blev en intressant vandring med många stopp och vi fick höra mycket om den verksamhet som SLU bedriver nu och också om Alnarps tidiga historia. Vi fick också höra om både agronom- och hortonomutbildningen. Under vandringen berättade Lars-Göran också om många av de trädarter som finns runtom i Alnarp och också om hur trädplanteringen omsorgsfullt planeras och görs vintertid för att träden ska klara sig i sin nya miljö. Bland alla de växter vi såg pekade Lars-Göran speciellt ut blårapunkel. Vi såg och hörde också många fåglar bl a en taltrast. Efter nästan fyra timmar, då vi också hunnit med en uppfriskande fikapaus, avslutades vandringen.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.