Onsdag 10e april – Naturkväll/Habo Camping

+4gr och lätt nordlig vind= kallt. 10 pers varav 4 män, 6 kvinnor och 2 hundar vandrade genom alkärret som är naturreservat. Där fanns bunkestarr som är på väg att försvinna, men det röjs alträd så att det kommer mer ljus för att förhindra detta. ”Snokbon”, högar av slåttrat gräs som snoken trivs i. Gråvide, svalört, hägg, korgvide, fantastiska mängder av rödplister, vackert! Myskbock såg vi inte men den finns där.Gåsägg pickat av kråkor. Taltrast, gärdsmyg, blåmes, morkulla mfl. När vi kom ner till stranden fanns det knipor, vigg, småskrak, strandskata, gravand, fasan, vigg, skrattmås, vitkindad gås ca 2000st i flock på väg till Alnarps strandängar.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.