Torsdagen 23 augusti – Naturkväll/Löddesnäs

En lugn och stilla augustikväll inrammade årets Naturkväll på Löddesnäs.
Det var roligt att se att så många slutit upp. Vandringen började med ett stopp vid en av groddammarna. Där hölls en liten kort beskrivning av lökgrodprojektet. Vi kunde tyvärr inte hitta några lökgrodor, men däremot flera exemplar av vanlig groda och ätlig groda. Vi fortsatte sedan mot fågeltornet samtidigt som vi spanade efter fågel och artbestämde växtligheten. Jämfört med förra årets vandring kunde vi konstatera att antalet växter vi lyckades artbestämma, i stort sett var lika många till antalet som vid förra årets vandring. Detta trots årets torka, däremot var det lite sämre med fågelobservationerna. Det var framförallt vadarfåglarna som saknades, istället kunde vi bl.a. se ryttlande tornfalk och ett kärrhökspar. Kvällen avslutades med en avkopplande fika precis innan solnedgången.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.