Vandring vid Salviken/Naturkväll – Torsdag 26 april, 2018

Vi var ändå några som trotsade regnskurar och kylig västan och vandrade på strandängarna vid Vikhög och Salviken. Det var gott om rastande vadarfåglar som skärfläcka, myrspov och både små- och storspov. En ensam citrongul gulärla sågs bland alla sädesärlor. Den första drillsnäppan för året rastade bland de finslipade runda strandstenarna. Innan solen försvann i Öresund hittade vi flera utslagna klockor av backsippa i den kortväxta strandvegetationen. Fikan satt fint i lä av bunkern med regnbåge och regnskurar som drog in över Malmö och Lomma.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.