Lördag 7 april – Tranor vid Pulken

Friska vindar och sol- perfekt vårväder för en utflykt till Pulken. Det är ett strandängsområde vid Helge å, en knapp kilometer väster om Yngsjö.Vi var 11 personer 7 kvinnor, 4 män och 2 hundar som åkte iväg på morgonen den 7:e april. Huvudattraktionen för dagen var ju tranorna, men vi fick se mycket annat intressant.Tranorna var inte så många eftersom våren är sen och bönderna inte har sått än.Då matar man inte tranorna.Dock såg vi ca 80 st som hoppade och dansade.Dom lever i par hela livet.Otroligt vackra gravänder flanerade på ängen.Vi åkte vidare till Håslövs ängar där vi fann ett rikt fågelliv. Avstår från att räkna upp alla men 60 tofsvipor, 18 rödbenor,fiskgjuse,sånglärka,sångsvan,rödspov,svarthätta mfl gjorde oss inte besvikna. Vill gärna tala om att vi såg mycket tussilago. En givande utflykt. Alla nöjda hoppas vi.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.