Lördagen 14/10 – Efterslåtter Domedejla

Klockan var strax efter 10 när vi tre damer och tre herrar mötte upp vid Domedejla för efterslåtter av vår äng. Regnet hängde i luften och det kändes en aning tryckande med tanke på det arbete vi hade framför oss.
Som vanligt började vi med en snabbinventering av växterna och bara tre blommande arter upptäcktes. En av dessa var den invasiva jättebalsaminen, som vi ihärdigt bekämpar, dom andra två var äkta johannesört och stinknäva.
Efter en timmes intensivt arbete hade vi slagit övre ängen och forslat bort allt det slagna, så nu kunde vi unna oss en kort fikapaus. Fågellivet var ganska sparsamt, men vi hörde bl a några koltrastar, gransångare, blåmes, rödvingetrast, gärdsmyg, järnsparv och mindre korsnäbb.
Sen vi fikat klart började vi slåttra den nedre ängen och sedan den kvarvarande snårvindan slitits bort kunde hela ängen slås. Efter ytterligare en timmes jobb var så också den nedre ängen slåttrad och räfsad. Lite trötta, men nöjda avslutade vi slåttern ca 12.30.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.