Onsdag 11 oktober/Naturkväll – Habo fure/Stjärnor

Vi var tre (!), förutom Henrik också Bengt och Lisbeth, som träffades för denna Naturkväll vid Habo fure. Det var helmulet, regnet hängde i luften och det började redan skymma. Stjärnskådandet hade vi avskrivit så vi fick nöja oss med att spana efter fåglar och lyssna efter fladdermöss med hjälp av Henriks frekvensomvandlare.
Vi gick ner mot stranden och lyckades se några gräsänder i strandkanten och flera sträck av vitkindade gäss mot de mörka molnen. Vi passerade Trekantsdammen och stannade sen till vid västra kanten av Fyrkantsdammen, där Henrik snart hade fått in de första ljuden av en vattenfladdermus och som vi också lyckades se sväva fram över vattnet på jakt efter föda.
Vi fortsatte sen på vägen mellan dammarna och hörde åter lätet av vattenfladdermöss och kanske också en trollfladdermus (?). Ute på Fyrkantsdammen kunde vi ana grågäss och vigg.
Vi bestämde oss för att skippa fikat och istället avsluta exkursionen.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.