Söderåsen – sönd. 23/4

Vi var 14st varav 12 vuxna och 2 barn + hunden Selma. Vår vandring började vid Skärdammen och sen följde vi  den sk. Kopparhattsrundan. Leden går mycket vackert längs med Skärån. Bra underlag -spänger. Därefter bar det uppför mot Kopparhatten som ligger 150m öh. Söderåsen är 200 hög . Skäralidsdalen kallas Skånes Grand Canyon. Fantastisk natur. Bara ett fåtal av bokarna var utslagna men det fanns vitsippor och gulsippor. Fåglarna sjöng fint och vi såg eller hörde ormvråk, forsärla, nötväcka gärdsmyg mfl. Vi hade fikapaus efter halva rundan för att få krafter att gå upp till utsiktspunkten. Sen bar det nerför 201 trappsteg och så blev det fika igen. Namnet Kopparhatten är från 1800 talet och hatt betyder höjd. Vi såg också Hjortsprånget som är en smal klipphylla som skjuter ut och där man jagade hjort under stenåldern. Det var en dag med riktigt aprilväder. Behagligt att vandra i.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.