Tisdagen den 18 april – Naturkväll Alkärret

Under ymnigt snöfall samlades en tapper skara som trotsade vädret men, som när solen visade sig hade en trivsam promenad i solskenet och som avslutning bjöds på en enastående vacker solnedgång.
En viss gallring håller nu på att genomföras runt Alkärret för att släppa ner mer ljus till vegetationen i kärret, vilket betraktades och kommenterades. Under diskussionen om bunkestarr och dess unika innebyggare kärrmånspindeln hördes en gransångare i träden. Det svala vädret dämpade förmodligen grodornas aktiviteter och förväntade spel.
Under vandringen längs stranden sågs bl.a. gravand, knölsvan, årta, skrattmås, rödbena, större strandpipare och sädesärla. Över havet kunde man se hur skurar drog fram på ömse sidor om oss men solen fortsatte att lysa på oss.
I samband med fikapausen vid norra fyrkantsdammen kunde vi bl. a. se vigg, brunand, gräsand, småskrake och grågäss stilla simma fram över dammen samtidigt som några hussvalor hade flyguppvisning ovanför.
När vi återvände mot samlingsplatsen och kvällen var slut kröntes den av en magnifik solnedgång över sundet.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.