Söndag 5 mars – Vandring Salviken- Vikhög

I kraftig blåst möttes 9 kvinnor, 5 män och 2 söta hundar på parkeringsplatsen vid Vikhög för att som vanligt vandra längs Salviken, genom Löddesborg, mot södra stranden och tillbaka genom Vikhög. Vi kunde observera totalt 35 fågelarter. Sånglärkan drillade, tofslärkor, starar, blå kärrhök och en stor flock snösparvar flög över ängen. I strandkanten och på revlarna gick 17 storspovar och större strandpipare. Bläsand, stjärtand,gravand och en vit and observerades i viken. En ensam trana sågs högt i luften. Några deltagare såg på vägen till Vikhög en havsörn. Såg också en hare och tre rådjur.Vårblommor, endast snödroppar, vintergäck och krokus.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.