Vandring längs Höjeå 17/10

En givande vandring tillsammans med Lund. 26pers. 14 kvinnor och 12 män. Lika många från Lomma och Lund. Vädret var ok, vinden på ryggen och bara lätt regn. Underlaget var bra. Dock kunde det ibland bli lite jobbigt att gå i det höga våta gräset.Lommas kommunekolog Adam Bahr berättade om vilka satsningar Lomma gör nu och i framtiden. Lars Göran visade på fåglar och växter som vanligt. Imponerande var två havsörnar som flög  på nära håll . I övrigt stjärtmes, rödstjärt, rödhake, steglits, fjällvråk, gräsand, bläsand, tofsvipa, snatterand, tornfalk och många fler. Vi såg också rådjur, harar och en liten söt åkersork. I ån simmade en laxöring väl synlig.På hemvägen vid kyrkan kunde vi se 5 hägrar sittande i träden.  Vill man veta mer kan man gå in på Höjeåvattenrådshemsida.

hojea1 hojea2 hojea3 hojea4 hojea5 hojea6 hojea7 hojea8 hojea9 hojea10

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.