Torsdag den 15 sept 2016 Naturvandring Löddesnäs

En strålande fin sensommarkväll samlades 17 naturintresserade för att se vad som försiggår vid fågeltornet i Löddesnäs. Lars-Göran inledde med en kort historik över området varefter vi sakta promenerade genom kohagen mot tornet tappert kämpande mot envisa myggor. En ensam stare hade satt sig i toppen av ett dött träd, så att vi på nära håll kunde se alla dess färgskiftningar. Bland korna rörde sig en flock gulärlor. Över vassarna nordost om tornet hade tre bruna kärrhökar flyguppvisning, en grå häger och ett par enkelbeckasiner flög förbi. När solen började gå ner började en magnifik uppvisning av flera stora flockar med starar över vassarna och som i ett trollslag försvann de ned i vegetationen för att slå nattläger. I bakgrunden hördes en vattenrall ”grymta” medan vi i den begynnande skymningen njöt av vår medhavda fika innan vi sakta drog oss tillbaka mot parkeringen.loddesnas

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.