Natur kväll Habo 14/4 -2016

Vi var 15 kvinnor och 9 män. 24 personer- ursprungligen 26, men 2 st avvek eftersom de inte hade fika med sig. Det är ett måste på våra utflykter. Kallt var det och västlig vind. För ett år sedan var det c:a 70 pers. på grund av en artikel i SDS. Lite mera hanterbart antal i år. Tidigare har vi fått lära oss att på 50 och 60talet planterade tall i  nuvarande ”Furet”. Tidigare var det fri sikt från där golfbanan nu ligger och ut mot havet. Alkärret var tidigare betesmark. Nu är där mycket vatten och stora fina tuvor av bunkestarr. På de äldre tuvorna växer det nu mossa. Här finns också en mycket sällsynt spindel. För några år sedan blev det polisanmälan mot den person som ville utöka sin verksamhet med alkärret på grund av denna spindel. Vi gick genom alkärret på en viltstig (rådjur) och såg också en rådjurslega (tror vi).  Växligheten i övrigt var olika videsorter, hägg, naturligtvis al, vitarv, svalört, odört, löktrav röd och vitplister, vildapel, knippfryle och senare på hemväg en massa gräslök utspridd över ett stort område. Framme vid havet såg vi vitkindade gäss, 20 storspovar, fasan, skräntärna, strandskata, sädesärla,gravand, småskrakar, skäggdopping, sävsparv, vigg, kricka, rödbena, gräsand med flera. En kväll med fin solnedgång, men tyvärr kallt!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.