Vandring vid Salviken söndagen den 17 januari 2016

Örnspaning

En underbar vinterdag men strålande solsken möttes 18 personer, 7 män och 11 damer och en hund vid Vikhögs parkeringsplats. Ordförande hälsade oss välkomna och lovade att vi skulle få se havsörn. Det löftet höll han. Vi hade inte gått långt förrän vi såg en örn kretsande över hamnen.Strax efter kom en till och på återväg tillbaka till bilarna fick vi se en havsörn sittande på isen. Dessutom såg vi 24 andra fågelarter, bl.a ormvråk.tornfalk, knölsvan, sångsvan, kricka, knipa bläsand, stjärtand och gräsand. Två sovande storspovar, storskrake och kanske de mest spännande förutom havsörnarna var tre vatten/skärpiplärkor som höll till vid den södra stranden. Vårfloran låg väl gömd under snötäcket men vi kunde se strå av strandråg och kamäxing.Sex rådjur betade på ängen mot Brasebäck. En mycket lyckad vandring i en härlig vinterdag.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.