Torsdagen den 10 september – Naturkväll Löddesnäs

Tjugotvå intresserade naturmänniskor hade mött upp vid parkeringsplatsen vid Löddesnäs naturreservat för att betrakta fågellivet och växterna tillsammans. Vi fick tränga oss igenom en flock betande kor, som nyfiket betraktade oss när vi gick fram till fågeltornet. Utmed vägen fram till tornet visade Bengt några sena växter i området, bl.a. gulmåra, kamäxing, hönsarv, strandmolke och femfingerört.  Med Lars-Görans skarpa syn och hörsel vägleddes vi i iakttagandet av fågellivet omkring oss. Vi såg bl.a. gulärlor, som samlades omkring korna, brushanar, enkelbeckasin och gråhägrar, som flög förbi, samt ladusvalor, som hade flyguppvisning i sin jakt på insekter. Som grand finale svävade en blå kärrhök över vassarna under tiden vi gick mot parkeringen efter att vi, som vanligt intagit vår medhavda kvällsfika.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.