Söndagen den 8 december – Julpromenad och jullunch

Gruppen

Vi var 14 deltagare – styrelsemedlemmar, funktionärer och programutdelare – på den nu etablerade Julpromenaden i Alnarpsparken under ledning av Lars-Göran. Det var mulet, blåsigt och ca +4 grader C så Lars-Göran ledde oss i lä på småstigar in bland träden i Tor Nilzelius park, med träd från många världsdelar. Här kunde vi beskåda ett bestånd av nästan utslagna julrosor av någon udda art, men annars var det mest ovanliga trädarter.  Och nu fick vi ta del av Lars-Görans stora kunskapsbank så nu vet vi att det finns ett större ensartat bestånd av päron (Pyrus communis) strax norr om julrosbestånden, att det finns humlebokar och körsbärsbjörkar (Betula lenta)och himalajabjörkar, …

Uppe bland träden hördes enstaka fågelläten och vi såg bl a stjärtmes, blåmes, domherre, bofink och korp. Lars-Göran pekade också ut en nyskapad siktlinje med en utsatt jättekub. Promenaden fortsatte genom Parken och Almlunden, där vi bland mycket annat kunde beskåda rödek och gulrotbuskar. Vi passerade Sortimentsträdgårdarna, där vi kunde beundra oxbärssortimentet från Hylmös samling i Bjuv, med bärbuskar i många vackra färgnyanser i rött, orange och svart innan vi återvände till bilar och cyklar.  Före lunchen hann vi med en tur till Lommabukten, där vi bl a såg flera havssulor ute över det vindpinade vattnet och ute på sandrevlarna några storspovar bland bläsänder och gräsänder.

 

Efter jullunchen tackade Lars-Göran alla för insatserna under året och önskade alla en God Jul och Ett Gott Nytt År.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.