Tisdagen den 18 mars – Årsmöte och Bildvisning

Vi var 16 som mötte upp i Strandkyrkan strax före halv sju, för att delta i föreningens årsmöte och sen höra Lars-Göran och Mia berätta och visa bilder från en resa i Jordanien.

Årsmötet började med att Lars-Göran hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Till ordförande och sekreterare för mötet valdes Bengt Carlsson respektive Ingvar Jonsson.

Mötet gick sedan gesvint och Lars-Göran Lillvik omvaldes till föreningens ordförande. Det blev också omval av alla styrelsemedlemmar och övriga funktionärer, och nyval av Marianne Andersson som styrelsesuppleant.

Lars-Göran gav sedan en kort resumé av verksamhetsberättelsen och Bengt av resultaträkningen.

Sedan årsmötet fått höra revisorernas berättelse genom Roland Svensson beviljades styrelsen ansvarsfrihet för förvaltningsåret 2013! Strax före halv åtta förklarade så mötesordföranden årsmötet avslutat och sen var det dags för fika med närproducerad krans.

Så var det äntligen dags för kvällens höjdpunkt, resan till Jordanien. Lars-Göran började med att berätta om Jordanien, ett land med gammal historia, som gränsar i norr till Syrien, i öster till Irak och i söder till Saudiarabien och i väster till Israel. Landet är ca 8 gånger större än Skåne och har ca 7 miljoner innevånare. Längst i söder ligger hamnstaden Al Aqabah vid Aqabaviken.

Deras resa gick genom torrt ökenlandskap, upp i bergstrakter så höga som 1800 möh och ner till bad i Döda havet 300 muh och mer bad i Aqabaviken, där Lars-Göran OCH Mia såg en havssköldpadda!

Berättelsen illustrerades med bilder på det karga bergslandskapet, spartanska övernattningsplatser ute i det fria, med stjärnhimlen som tak, fåraherdar med mobilen tryckt mot örat, praktfulla fåglar och blommor, tomatodlingar, get med nyfödd killing. Vi fick också se en tjusig bild på Lars-Göran efter gyttjebad vid Döda havet. Det förekom en hel del matbilder som visade att dom åt mycket närproducerade grönsaker.

Temperaturen var ibland över 30 grader, så vandringarna var många gånger tuffa.

Vi fick också se bilder från staden Petra, med sin berömda arkitektur uthuggen direkt ur bergsklipporna.

Resan avslutades vid Aqabaviken, där Lars-Göran förutom havssköldpaddan fick njuta av stiliga korallformationer och kristallklart vatten.

Lars-Göran och Mia avtackades med en varm applåd och en flaska vin att svalka sig med efter den tuffa resan.

LG_Jordanien

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.