Söndagen den 8 december – Julpromenad och jullunch

 AlnarpDec2013
Vi var elva deltagare – styrelsemedlemmar, funktionärer och programutdelare – på den nu etablerade Julpromenaden i Alnarpsparken under ledning av Lars-Göran. Den snö som kommit under gårdagen höll nu på att så sakta regna bort, medan Lars-Göran ledde oss på småstigar in bland barrträden. Här fick vi lära oss om slöjgran, Douglasgran, Hemlock och om kampen mellan lövträd och inplanterade barrträd och diskussionen om vilka som ska prioriteras. Vi såg också ett hickoryträd som knäckts i den senaste stormen. Fågellivet var sparsamt, men några svartmesar och rödhakar såg vi och uppe i trädkronorna hörde vi domherrar och nån enstaka nötväcka.

Efter att helskinnade ha passerat järnvägsspåret avslutade vi vandringen med en snabb tur genom Västerskog, där vi kunde beundra en hel del installationer och utglesningar. Regnet följde oss hela tiden tills vi stänge dörren bakom oss på Blå Caféet där jullunchen väntade och den tolfte deltagaren anslöt. Under lunchen hörde vi regnet smattra på taket och den snö som fanns var snart helt borta.

Efter den välsmakande lunchen tackade Lars-Göran alla för insatserna under året och önskade alla en God Jul och Ett Gott Nytt År.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.