Salviken 29/8 2014

FikadagsVi var 12st, 6 honor och 6 hannar som samlades för en naturkväll som var en vandring längs Salviken. Det var ett underbart sensommarväder. Vi möttes av ett rikt fågelliv. Totalt 28 arter. Bla ett 20tal rapphöns, svarthuvad mås som inte var svarthuvad, men vi får lita på Lars-Göran. Vi såg också gluttsnäppa med sin lätt uppåtböjda näbb. Kentsk tärna visade sig också.Ett antal rådjur var ute och betade.Av växter såg vi 18 st olika arter. Bla puktörne med sina rosa blommor, smalbladigt bocktörne och rödkämpe. Under tiden vi fikade beundrade vi den vackra solnedgången. Kvällen var mycket lyckad.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.